måndag 8 november 2010

Gåsfötter, Anktungor och svindyrt vin





Här kommer lite från mitt senaste Kina äventyr med jobbet.
Ja allt började när vi väl anlände Beijing (Peking) när jag skulle passera passkontrollen så kom jag fram i luckan, stack fram passet, personen som satt där frågade "Semester eller Tjänsteresa" jag reagerade med att svara ursäkta (på Engelska), en gång till "Semester eller Tjänsteresa" Nu hajadade jag till, Kinesen i luckan talade perfekt Svenska, jag svarade både ock, då sa han skarp i tonen en gång till "Semester eller tjänsteresa" mitt svar blev Tjänsteresa (trotts att jag i min visum ansökan skrivit Semester) Thcoop, thcopp i Passet klart jag var inne i Kina, lite orolig där en stund, man vet aldrig.

Ja sen blev det Taxi, hotell, tåg och en massa leverantörs besök, vi åkte höghastighets tåg 325 Km i timmen, de ni, kom igen X2000.


På kvällarna var det givetvis middag med företagen, första kvällen åt vi på vårt hotell Grand Millenium, kanon fint hotell, vi satte oss i resturangen fick in en meny, jag såg genast något lockande Goose Briase, det låter gott med Gås den tar jag, satt och väntade en halv timma och fick in en tallrik med underdelen av en gåsfot samt lite snyggt ringlande sås över "thats it folks" nä där går gränsen förde det till sidan bara, sedan skulle vi ju ha vin till tyckte min chef, in med vinlistan, den fösta var inte bra slogs ihop ganska snabbt, in med en ny tydligen lite mer exklusivt i denna, det blev att val för 1600:- sek/flaska, jo vi tog bara en.


Nästa dag en ny leverantör norr om Beijing, här var vädret så där härligt det kan vara hemma i SE en höstdag med 15-20 gr och hög luft, här kom den bästa överraskningen under resan, när mötet var slut klockan 16:00 sa de att vi har bara en haltimma till "The Great Wall" vi vill visa er den, ja detta var grädde på moset må jag säga.
Fortsättning följer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar